Copyright Quantica720. All Rights Reserved.

Despre protocoale integrative in patologia ONCOLOGICA, Dr. Manuela Udrea

Medicina integrativa este un tip de medicina personalizata care cuprinde toate dimensiunile umane: corp, minte, spirit, mediul inconjurator si istoric. Abordarea integrativa a patologiei oncologice pe care o realizam in clinica Quantica720° poate aduce o schimbare majora in gestionarea patologiei in contextul sistemului medical romanesc de astazi. Totodata medicina integrativa cuprinde o multitudine de metode de investigatie si terapii medicale complementare medicinii alopate.

La nivel mondial, toate previziunile si estimarile actuale indica o crestere a incidentei cancerului in urmatorii ani deoarece avem o societate bazata pe consum, iar conditiile de mediu si aer in care traim sunt pline de metale grele nocive pentru organism, legumele si fructele sunt stropite cu pesticide si ierbicide, ceea ce dauneaza sanatatii noastre, hrana este procesata cu aditivi si conservanti cu potential cancerigen, apele marilor si lacurilor sunt poluate de reziduri si contaminate cu microparticule de plastic, hrana este modificata genetic si exista o crestere accelerata a electrosmogului.

Desi in prezent, oamenii traiesc mai mult in medie, decat pe vremea bunicilor nostri, calitatea vietii moderne este scazuta si incidenta aparitiei diferitelor tipuri de cancer este mai mare inca de la varste tinere. Din aceasta perspectiva clinica noastra Quantica720° ia in calcul diagnosticul cauzal al fiecarei patologii pentru a trata cauza afectiunii si nu patologia versus boala deja instalata.

Este binecunoscut faptul ca odata ce omul inainteaza in varsta, creste sansa de a aparea o modificare a starii de sanatate care sa induca patologii grave fara a constientiza in timp util cum sa prevenim aparitia lor. Din pacate “ignoranta ca nu mi se poate intampla mie‘’ pe care o auzim la tot pasaul, neprezentarea periodica la medicul de familie pentru controlul de rutina anual in tandem cu stresul oxidativ crescut al zilelor noastre si hiperaciditatea celulara cauzata de stilul modern de viata conduc la aparitia bolilor cronice instalate frecvent la varste din ce in ce mai tinere.

Medicina integrativa are solutii pentru pacientii oncologici: tratament alopat cu chimioterapie, cu protocoale nutritionale sub forma de perfuzii intravenoase de suport si regenerare sau pe cale orala de sustinere la nivel celular, frecvente electromagnetice terapeutice, ozonoterapie, terapie epigenetica si medicina biologica care se bazeaza pe refacerea mediului si a homeostaziei acido-bazice, oprirea evolutiei bolii si regenerarea organismului.

Datorita tehnologiei moderne avem posibilitatea sa verificam rapid si non-invaziv inflamatia din corp cu ajutorul termografiei si analizelor de sange sa masuram efectul electrosmogului pentru a constientiza prezenta lui in viata noastra de zi cu zi si impactul asupra sanatatii fizice a corpului nostru.

In contextul actual nutritia oncologica este absolut necesara. Pacientul isi va schimba alimentatia in contextul bolii, trebuie sa detoxifice corpul de deseurile metabolice existente si metalele grele in urma analizelor de laborator si de scanare la nivel celular.

Este important sa abordam pacientul oncologic si la nivel mental-emotional pentru a-l ajuta sa depaseasca cu bine toate obstacolele impuse in contextul bolii. Pe langa suferinta fizica pe care o indura pacientul oncologic, in decursul tratamentului, teama, stresul intens, depresia ii pot slabi si mai mult organismul care are nevoie, mai mult ca niciodata, sa lupte cu boala. Un moral ridicat ajuta enorm, contribuind la controlul trairilor negative in fiecare dintre fazele prin care trece: negare, furie, depresie, negociere si acceptare.

Putini sunt cei care realizeaza cat de importanta e sanatatea emotionala si ce impact enorm poate avea psihicul in aceasta confruntare.

Solutia viitorului pentru vindecarea bolilor cronice grave este medicina integrativa, atat din perspectiva diagnosticarii, cunoasterii si scanarii la nivel celular dar si din perspectiva terapiilor personalizate.

Articol publicat si in Jurnal de Sanatate 

Distribuie:
Ce spun pacientii nostri despre serviciile Quantica720°
Loading…