Articole

Articole

Resetare celulara

Terapia Bowen este o terapie pe cat de simpla, pe atat de eficienta. E prietena cu corpul si ce e minunat,  e faptul ca reuseste sa activeze abilitatea corpului de a rezolva orice dezechilibru prin resetare celulara si readucerea acestuia in echilibru si armonie. Pana la urma, cu totii avem nevoie sa fim in echilibru cu noi insine.

Vezi mai mult
Articole

Cum tratam sindromul de oboseala cronica?

Terapie pe pat vibroacustic, cu fotoni si sunet

Sindromul de oboseala cronica poate avea un impact major asupra vietii cotidiene pe care o traim. Senzatia de epuizare poate aparea dupa eforturi fizice si psihice chiar si de intensitate mica si se manifesta prin somn neodihnitor, dureri de cap, musculare, articulare sau ale ganglionilor limfatici.

Vezi mai mult
Articole

Detoxifierea celulara

Sauna cu tehnologia Far Infrared reprezinta o metoda extrem de eficienta in procesul de detoxifiere celulara ,  de eliminare a toxinelor, intareste imunitatea , scade durerea , elimina tensiunile musculare si  stresul.Tehnologia Far Infrared deschide porii pielii eliminand toxinele si activeaza microcirculatia .

Vezi mai mult
Articole

Repolarizarea membranei celulare

Med Matrix a fost conceput in special pentru detoxifierea si regenera tesutul conjunctiv moale. Efectul terapiei de regenerare a matricei  este triplu : tesutul conjunctiv este eliberat de toxine si de stresul metabolic, structurile celulare deteriorate de inflamatia cronica sunt reparate, iar celulele din tesutul conjunctiv si sistemul imunitar sunt reinnoite.

Vezi mai mult
Articole

DESPRE COMPETENTA IMUNITARA - Florentina Stanciulescu, Medic Primar Pediatru

IMUNITATEA, ca ''TERMEN'',folosit in biologie,vizeaza totalitatea mecanismelor de aparare ale organismelor vii in fata unor agenti patogeni diversi.

IMUNITATEA, ca 'DEFINITIE'',este insusirea oricarui organism viu (vegetal, animal, uman),de a opune rezistenta in fata actiunii unor: substante toxice, agresiuni patogenice diverse, structuri proprii cu modificari anormale (celule tumorale,inflamate, degenerate).

Ea este veriga cea mai importanta in mentinerea functionalitatii mecanismelor de protectie,a echilibrului homeostaziei si a apararii globale a organismului nostru.

Vezi mai mult
Articole

INTERVIU CU DR. MANUELA UDREA DESPRE COMPETENTA IMUNITARA TRIDIMENSIONALA

Sistemul imunitar reprezinta " scutul de aparare '' al organismului . El este constituit din aparate si sisteme specifice : sistemul limfatic cu ganglionii limfatici, timus , splina,linia alba celulara constituita din : neutrofile, limfocite ( limfocitele sunt considerate “natural killers” ), bazofile ( mastocite) , monocite (macrofage) , eozinofile , celule dendritice, alaturi de plasma celulara cu anticorpii/ imunoglobuline, dar si microbiota.

Vezi mai mult
Articole

Ai grija de sanatate atunci cand lucrezi de acasa!

Solutii in cazul durerilor de spate

In primul rand e necesar sa aveti un scaun de birou ergonomic, flexibil, cu sezut si spatar ajustabile, iar miscarea lui sa fie in sincron cu miscarea naturala a corpului. Practic, scaunul trebuie sa se miste in permanenta, tinandu-ti corpul intr-un suport dinamic. Intr-un astfel de scaun, spatele trebuie sa fie drept, lipit de spatar, talpile pe sol, unghiul soldurilor si al genunchilor de 90 de grade, capul inainte, niciodata aplecat mai mult de 10 grade, iar monitorul trebuie sa fie in dreptul ochilor.

Nu ati avut timp sa va achizitionati un astfel de scaun (care, de altfel, trebuie probat in magazin, nu cumparat online)? Atunci puteti sta pe o minge de yoga (se poate comanda mai usor de pe internet, daca nu aveti). „Este mult mai buna decat orice scaun fix din bucatarie sau din living. Ea te atentioneaza cand nu mai stai comod si trebuie sa-ti schimbi pozitia, poti face miscari in lateral, poti tine spatele drept. In felul acesta, activezi musculatura profunda paravertebrala si previi riscul aparitiei durerilor de spate”, adauga dr. Codruta Cioponea, medic la Quantica720. Atentie! Mingile acestea sunt si ele pe marimi (S, M, L), adaptate pe inaltime. Cand stati pe ele, talpile trebuie sa fie relaxate pe podea, cu unghiul genunchiului de 90 de grade.

Vezi mai mult
Recenzii